Може да се наложи хората да носят маски и да

...
 Може да се наложи хората да носят маски и да
Коментари Харесай

Социална дистанция и маски в продължение на години

 „ Може да се наложи хората да носят маски и да съблюдават обществена отдалеченост в продължение на няколко години, до момента в който се върнем към естественото. “

Това предвижда водещ английски епидемиолог, представен от БГНЕС.

Мери Рамзи, началник на имунизационния развой в Public Health England, сподели, че главните противоепидемични правила могат да бъдат отстранени едвам откакто в други страни по-голямата част от хората се имунизират. Тя също по този начин счита, че връщането към огромни всеобщи събития изисква деликатно наблюдаване и ясни указания за поддържане на сигурността.

Д-р Рамзи съобщи, че ограничавания като слагане на маски тук-там с доста хора и обществено разграничаване са станали всекидневие за мнозина и към момента разрешават на стопанската система да действа.

Според експертът, хората към този момент са привикнали с тези ограничавания от по-ниско равнище и могат да живеят с тях, а в същото време стопанската система още може да продължи да действа.

" Мисля, че сигурно в продължение на няколко години, най-малко до момента в който и в други елементи на света хората не бъдат имунизирани толкоз добре, колкото при нас и цифрите на новозаразените не спаднат на всички места, дотогава надали ще можем да се върнем последователно към по-нормална обстановка ", добави доктор Рамзи, като подсети, че е доста значимо да не се бърза с отхлабването на ограниченията.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР